top of page
f_edited.png

FYSIEK VS ONLINE
Voordelen op een rij

Seminars, productintroducties, trainingen, bedrijfsupdates. Het is een greep uit de vele aanleidingen die er kunnen zijn ‘iets’ te organiseren. En om maar meteen met de deur in huis te vallen: regelmatig wordt hierbij misschien wel de verkeerde keuze gemaakt om een event op locatie te gaan (laten) realiseren. Los van de out of pocket kosten voor de organisatie daarvan zijn er namelijk nog veel meer (en hogere) kosten verbonden aan een dergelijk event.

TOP 5 redenen om voor een studio event te kiezen!

Studio Events zijn véél effectiever dan Events op locatie. Waarom?

 

1)  Kosten

2)  Milieu

3)  Personeelstekort

4)  Schaalbaar en bereik

5)  Terugkijkmogelijkheid en archivering

f_edited.png

1. Een enorme besparing! 

We hebben eens even gekeken naar een standaard event voor 100 deelnemers, 250 deelnemers en 500 deelnemers. De gebruikte kostenramingen zijn gebaseerd op TEF’s meer dan 25 jaar ervaring in het organiseren van events voor o.a. ING, Ajax, McDonalds en bijvoorbeeld PON. Natuurlijk zijn dit indicatieve kosten, maar de besparingen zijn substantieel als je een event op locatie afzet tegen een event in de studio.

 

2. Een bijdrage aan groener zakendoen.

Veel deelnemers zullen met de auto naar het event reizen. We zien dat de wegen voller zijn dan ooit en het nieuwe werken en nieuwe reizen heeft nog geen vaste plek gekregen. Door events meer vanuit een studio te organiseren en te streamen voorkom je als organisatie dat er nodeloos duizenden kilometers worden afgelegd. Bij 100 deelnemers die vanuit alle mogelijke locaties naar een centraal gelegen plek reizen, heb je het gezamenlijk al gauw over 10.000 km of meer. Reizen deze personen niet, wordt er aanzienlijk minder Co2 uitgestoten.

3. We komen allemaal mensen tekort.

Een event op locatie zorgt er meestal voor dat de gehele dag van de deelnemers in beslag wordt genomen. Het is doorgaans niet haalbaar om voor het event eerst nog naar het werk te reizen en na afloop rijdt men door naar huis zo leert de dagelijkse praktijk. Daarmee vervalt eigenlijk een hele werkdag om effectief wellicht 1 tot 1,5 uur nuttige informatie op te nemen. Laat je mensen aan een gestreamd studio event deelnemen (NB dus niet een teams call maar een echt uitgezonden event!), dan zijn er veel meer productieve uren over. Daarmee kunnen we het schrijnende personeelstekort niet wegnemen, maar we kunnen wel het ‘weglekken’ van uren voorkomen.

4. Bereik heel eenvoudig steeds meer mensen.

Een voor de hand liggend voordeel van een studio event met streaming opties zijn de schaalbaarheid en het daaraan gerelateerde bereik. Een studio event realiseren kan heel goed schaalbaar worden gemaakt, terwijl het daarbij amper verschil maakt of er nu 100, 250, 500 of misschien wel 5000 mensen deelnemen. Uiteraard moet je rekening houden met eventuele bandbreedte, chatopties etc., maar in de basis verandert er weinig met welke publieksgrootte je ook gaat werken. Je kunt het bereik dus heel eenvoudig zo groot mogelijk maken als nodig, zonder dat dit veel hogere kosten of een andere locatie en logistiek vereist. Doordat je geen logistiek hebt, geen verplaatsingen, geen cateringmomenten enzovoort, wordt een event veel korter en dus effectiever. Het maakt dan niet uit hoeveel deelnemers er zullen zijn. Een heel verschil met een event op locatie, waarbij dit wel degelijk een zwaarwegende factor is.

5. Voor diegenen die er niet bij kunnen zijn.

Vaak wordt de waarde onderschat van de mogelijkheid tot het streamen van een studio event. Daarmee voeg je het element van terugkijken en archiveren toe. Mensen die verhinderd waren kunnen zo alsnog kennisnemen van de inhoud en deze kan ook voor latere doeleinden bewaard worden. Een event van een dagdeel is veel te uitgebreid om op te nemen, te editen en dan online aan te bieden aan mensen. En compacte edit van een studio event dat maximaal 1,5 heeft geduurd is echter veel beter achteraf te consumeren voor mensen die er niet live bij konden zijn. Zeker wanneer het om workshops, trainingen, of bijvoorbeeld de presentatie van belangrijke vertrouwelijke gegevens gaat, is het zeer nuttig om (beveiligd) toegang te creëren tot deze informatie.

 

TEF BIEDT DE OPLOSSING VOOR AL JE EVENTS

Versus.png

DE VOORDELEN VAN STUDIO OP LOCATIE

We helpen je graag op weg om jouw idee te realiseren. Met onze Studio's zijn er tal van mogelijkheden. Deze schaalbare en veilige oplossing is gericht op de toekomst en kan volledig ingericht worden op locatie. Hieronder geven we je wat voordelen van onze Hybride Studio. 

Alles is mogelijk op het gebied van opname- én streamingtechniek

Een professionele studio geheel ingericht in midden Nederland. Schaalbaar en veilig.

Zeer interactief door de combinatie van online en offline

De juiste samenstelling van techniek en mensen

TEF%20-%20STUDIO%2033%20XL%20Resize%206_

MEER INFO?

Ben je enthousiast geworden en wil je meer informatie over de mogelijkheden van onze Hybride Events? Neem dan contact met ons op!

 

bottom of page